ТРИНАДЦЯТЬ ЗАПОВІДЕЙ ДЛЯ БАТЬКІВ МАЙБУТНЬОГО ПЕРШОКЛАСНИКА

2 хвилин на прочитання
0
ТРИНАДЦЯТЬ ЗАПОВІДЕЙ ДЛЯ БАТЬКІВ МАЙБУТНЬОГО ПЕРШОКЛАСНИКА

1. Не сприймайте дитину маленькою. Давайте їй посильну роботу вдома, визначте коло її обов’язків. Зробіть це м’яко: «Ти в нас уже дорослий, ми можемо довірити тобі по­мити посуд».

2.Визначте загальні інтереси у вашій сім’ї (це може бути як і спільний перегляд мультфільмів, так і вирішення життєвих ситуацій — обгово­рення сімейних проблем).

Залучайте дитину до економічних про­блем родини. Поступово привчайте її порівню­вати ціни, орієнтуватися в сімейному бюджеті

Наприклад, дайте гроші на хліб і морозиво, коментуючи суму на той і на інший товар.

4.Не сваріть, а тим паче не ображайте ди­тину в присутності сторонніх. На скарги нав­колишніх, учителя або вихователя скажіть: «Дякую, ми обов’язково поговоримо на цю тему».

5.Навчіть дитину ділитися своїми пробле­мами, обговорюйте з нею конфліктні ситуації, що виникли з однолітками та дорослими. Щиро цікавтеся думкою дитини, лише так ви зможете сформувати в неї правильну життєву позицію.

6.Постійно говоріть із дитиною, розвиток мовлення — це запорука гарного навчання.

7.Відповідайте на кожне запитання дитини, тільки в цьому випадку її пізнавальний інтерес ніколи не згасне.

8.Дивіться на світ очима вашої дитини, адже бачити світ очима іншого — основа для взає­морозуміння.

9.Частіше хваліть вашу дитину. На скарги про те, що щось не виходить, кажіть: «Вийде обов’язково, тільки потрібно ще раз спробу­вати».

10.Формуйте високий рівень домагань. І вірте, що ваша дитина зможе все, потрібно тільки їй допомогти. Хваліть малюка словом, усмішкою, ласкою й ніжністю.

11.Не будуйте ваші взаємини з дитиною на заборонах. Погодьтеся, що вони не завжди розумні. Завжди пояснюйте причини своїх ви­мог, якщо можливо, запропонуйте альтерна­тиву.

12.Любіть дитину, знаходьте радість у спіл­куванні з нею.

13.Ваша повага до дитини зараз — фунда­мент шанобливого ставлення до вас тепер і в майбутньому.

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *